pufftårta..

Botten

4 äggvitor (spara gulorna) vispas länge med elvisp till "maräng"
Vänd i 5 dl vårgårda puffat ris, 2,5 dl socker

Bre ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper grädda på 150 grader i 45 min längst ner i ugnen

Choklad kräm

100 g smör
2 dl florsocker
2 msk potmjöl
4 msk kakao
2 dl mjölk

Sätt i allt i en kastrull koka upp till en tjock kräm. Låt svalna något. rör i  4 äggulor, 4 tsk vaniljsocker

Dela botten i 2 dela.r använd en som botten och en som lock
sätt choklad krämen på botten och grädde på locket. skiva färska jodgubbar på grädden eller hacka daim på då det ej är jordgubbs säsong

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0